Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Trapl

Carnuntum 910 ha

Bodemgesteldheid: zand, leem, gravel en löss.

Druivenrassen: Grüner Veltliner, in mindere mate Zweigelt en Blaufrankisch.

Bekend vanwege de overblijfselen van een Romeinse legerplaats die hier was gevestigd. Diepe gronden, de invloed van de Neusiedlersee en de koele wind van de Donauvlakte, maar met name de invloed van een nieuwe generatie wijnmakers hebben dit wijnbouwgebied een nieuwe impuls gegeven. Met name de rode wijnen van de Zweigelt, Blaufrankisch en Cabernet, met hun sterke fruit en rijpe tannines, zijn vaak monumentaal.

Johannes Trapl is een wijnmaker van de nieuwe lichting die zijn wijngaard met veel passie en kunde bewerkt. Hij heeft zijn opleiding genoten in Klosterneuburg en heeft daarna stage gelopen in o.a. Frankrijk en Californië.

In 2000 nam Johannes het bedrijf (voornamelijk fruitteelt) van zijn ouders over en begon een wijnbedrijf. Binnen korte tijd groeide het bedrijf van 1 tot 7 hectare. Inmiddels is het bedrijf 11 ha. groot. In 2004 heeft Trapl rvs tanks aangekocht en is ook de kelder vernieuwd. Johannes is een gedreven wijnmaker zonder grote ambitie. Zijn wijnen ontstaan in zijn hoofd en in de wijngaard. Als compromisloze wijnmaker zal hij nooit meewerken aan de nieuwe wereldstijl. Johannes vervolgt zijn weg rustig doch doelgericht. Hij vindt dat er al veel over het wijnmaken geleerd is, maar dat nog steeds niet alles bereikt is wat te bereiken valt in zijn gebied.

Weingut Trapl is biologisch gecertificeerd.

Meer informatie op www.trapl.com