Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Stubits

Südburgenland 450 ha

Bodemgesteldheid: zware, ijzerrijke, lemige grond

Druivenrassen: Blaufränkisch, Blauer Zweigelt, Welshriesling, Weissburgunder.

Het kleinste wijnbouwgebied van Burgenland noemt zichzelf wijn-idylle. De ijzerrijke grond geeft een bijzondere expressiviteit en kruidigheid aan de wijnen. De opmerkelijke geconcentreerdheid van wijnen uit deze streek geeft hoop voor de toekomst.

In Harmisch, aan de voet van de Csaterberg, een idyllisch gelegen „wijneiland” tussen de hoge wouden, leeft en werkt de familie Stubits.

Met 5 hectare wijngaard behoort deze familie in dit gebied al tot de „groten”. Want hier in Südburgenland is het gemiddelde wijngaardbezit slechts een kleine 0,25 hectare.

De familie Stubits heeft ongeveer 40% aan witte wijn soorten aangeplant, m.n. Welschriesling, maar ook Grüner Veltliner en ook rariteiten als de Sämling, met zijn exotische aroma’s.

Bij de rodewijn soorten domineert, zoals overal in de regeio, de Blaufränkisch. Verder is er ook Cabernet Sauvignon aangeplant. Deze kan goed gedijen in de wijngaard Kleincsater in de nabijheid van de koele lucht die uit het woud komt.

Wijnmaker Rainer Stubits, die zowel op gebied van de wijnbouw als op kelderbeheer en koopmanschap goed geschoold is, haalt graag inspiratie uit wijnreizen naar andere landen, maar is diep in zijn hart een overtuigde Südburgenlander en dat moet bij elke ontwikkeling binnen het wijngoed merkbaar blijven.

Meer informatie op www.stubits.at