Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Skoff

Südsteiermark 2.340 ha

Bodemgesteldheid: o.a. zand, leisteen, mergel, schelpenkalk

Druivenrassen: Sauvignon Blanc, Welschriesling, Morillon, Muskateller, Traminer

De Südsteiermark staat voor aromatische, frisse wijnen, met name van de Sauvignon Blanc. Maar op de 2340 hectare wijnbouw is ook plaats voor andere druivenrassen zoals Welschriesling, Morillon (Chardonnay in de Steiermark), Muskateller en Traminer. In dit prachtige wijnlandschap is wijnbouw zware arbeid; de meeste wijngaarden bevinden zich op zeer steile hellingen. Zo divers als de druivenrassen zijn ook de bodemsoorten in de Südsteiermark: van zand en leisteen tot mergel en schelpenkalk. Het vochtig-warme mediterrane klimaat zorgt voor een lange vegetatiecyclus; koele nachten zorgen voor een goed behoud van de aroma’s. Deze zorgen voor een rijkdom aan nuances. De wijnmakers laten zien wat ze kunnen met de ranke, fruitige “Jungwein” (Junker), de elegante wijnen uit de “Klassik” lijn tot aan de volrijpe, extractrijke “Lageweinen”. Met name Sauvignon Blanc heeft zich de laatste jaren naar de top gewerkt. Vandaag de dag behoren de Sauvignons uit de Südsteiermark tot de absolute wereldklasse. De Südsteiermark is in elk seizoen het brengen van een bezoek meer dan waard. Neem dan ook de tijd voor steden als Gamlitz en Leutschach. Maar ook voor de topwijngaarden zoals Grassnitzberg, Obegg, Kranachberg. De laaste 10 jaren heeft deze streek een sterke ontwikkeling doorgemaakt met klasieke Steierische wijnen zoals de frisse frutige Welshriesling, de delicate Mukateller, substantiële Pinot Blancs en nobele Chardonnays (Morillon)

Walter Skoff is de laatste jaren bekend geworden als mr. Sauvignon. Geen wonder, want deze man begrijpt als geen ander hoe je deze druif door de combinatie van fruit, terroir en houtlagering tot 7 verschillende stijlen kunt verwerken!

De wijnen van de Classique-lijn trekken de aandacht door hun fruitigheid en grote mineraliteit en verleiden de drinker alleen al met hun bouquet.

De intentie bij de wijnen van de gaarden Obegg en Grassnitzberg is die om het terroir optimaal naar voren te halen en samen met het houtgebruik tot een harmonieuze wijn te laten worden. De lijn “Royal”, de bovenste klasse bij Walter Skoff, kenmerkt zich door geselecteerde druiven uit de beste wijngaarden, die 14 maanden rijpen op barriques. Hierbij gaan fruit, terroir en structuur oneindig mooi samen. Op fles ontwikkelen en verfijnen deze wijnen zich alleen nog maar beter. Naast Sauvignon heeft Skoff Welschriesling, Grauburgunder en Weissburgunder aangeplant. In totaal bezit dit wijnhuis 46 hectare eigen wijngaard.

De wijnen van Walter Skoff léven, ze dragen zijn handschrift en persoonlijkheid, gehaald uit de traditie, fruit en terroir. “Wein ist leben, mein Leben ist Wein”, zo luidt dan ook zijn motto.

Meer informatie op www.skofforiginal.com