Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Siedler

Traisental 680 ha

Bodemgesteldheid: zand en löss.

Druivenrassen: Grüner Veltliner, in mindere mate Riesling, Chardonnay en Oostenrijkse rode wijnsoorten.

Dit gebied wordt pas sinds 1995 tot de officiële wijnbouwgebieden gerekend. De terraswijngaarden zijn diep in de lössgrond gegraven en brengen wijnen voor met veel fruit en finesse. De beste producenten bereiken uitstekende resultaten en dit is tevens een ideaal gebied voor het ontdekken van ongelooflijk mooie wijnen

Alexander Siedler was al vroeg geïnteresseerd in het wijnbedrijf van zijn ouders. Voor hem was meewerken vanzelfsprekend en het bood hem meteen de gelegenheid om van kleins af aan bepaalde methodes onder de knie te krijgen. Alexander ging naar de Wein-und Obstbauschule in Klosterneuburg om daar de verfijning van het vak te leren. Hij liep stage in Duitsland en Italië en werkte in een wijnlaboratorium. Daarna kon hij alle kneepjes van het vak in de praktijk brengen in, inmiddels, zijn eigen bedrijf.

Alexander is zeer bij de natuur betrokken, wat hem er niet van weerhoudt traditionele productiemethoden samen te laten gaan met innovatieve technologie. Het resultaat zijn zuivere, gestructureerde en typische wijnen. “Wein aus der Natur und nicht auf Kosten der Natur”, zo luidt zijn sympathieke devies.

Alexander bezit bijna 10 ha. die voornamelijk aangeplant zijn met Grüner Veltliner, Riesling en Weissburgunder. Er wordt ook een beetje rode wijn gemaakt van Zweigelt, Blauer Portugieser en Merlot.

Siedler gaat met de pluk van de druiven meerdere keren door de wijngaard om zo al aan de stok te selecteren. Zo maakt hij een Grüner Veltliner Final Select die is gemaakt van de 4e selectie druiven.

De stijl van Siedlers wijnen is zuiver, fris, kruidig en fruitig. Aangenaam van basiswijn tot topniveau!

Meer informatie op www.weingut-siedler.at