Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Martin Reinfeld

Leithaberg 3.576 ha 

Bodemgesteldheid: löss, zwarte aarde, zand en leem

Druivenrassen: Welschriesling, Pinot Blanc, Chardonnay, Blaufränkisch en Zweigelt. Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc te vinden bij enkele specialisten.


Dit veelsoortige wijnbouwgebied biedt werkelijk ideale omstandigheden voor wite, rode en edelzoete topklasse wijnen. Vanwege zijn eeuwenoude traditie voor het maken van edelzoete wijnen, is de stad Rust zeer bekend. De Ruster "Ausbruch" is wereldberoemd. Rust is ook bekend vanwege de daar gevestigde wijnacademie.

Het wijnbedrijf van Martin Reinfeld kent al een lange traditie, die teruggaat tot in de 18e eeuw. Bij het uitgraven van een oude kelder vond Martin predikaatswijnen uit de 70er jaren, en de kwaliteit daarvan waren een bewijs dat hier al zeer lang goede wijnen gemaakt worden.

De grootvader van Martin nam op de zeer jonge leeftijd van 15 jaar het bedrijf over van zijn vader. In 2005 besloot Martin om het bedrijf over te nemen, te moderniseren en uit te bouwen, en er wijnen te gaan maken die zijn signatuur dragen. Wijn is in zijn visie een natuurprodukt, waar je de tijd voor moet nemen, geduld voor moet oefenen, en vooral ook plezier in moet hebben. ‘Sonst wird das nichts’.

de wijngaarden van Reinfeld beslaan ongeveer 14 ha, waarvan 65% beplant is met witte druivensoorten en 35% met rode druivensoorten. Door de warme, zandige bodem rijpen de druiven optimaal. De nabijheid van de Neusiedlersee zorgt daarbij voor een natuurlijke regulering van de temperatuur. De kalk in de bodem geeft veel mineraliteit in de wijnen.

Bij de witte wijnen staat niet het fruit voorop, wel het hele eigen karakter van de Leithabergbodem, met zijn tonen van krijt en natuurlijke zouten. De rode wijnen zijn vol maar toch elegant. De beste druiven van de jaargang ondergaan een lagering in kleine houten vaten.

Meer informatie op de website van Reinfeld.