Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut der Pollerhof

Weinviertel 16.000 ha

Bodemgesteldheid: löss, leem, stenen en zwarte aarde.

Druivenrassen: Grüner Veltliner, Welschriesling, Weissburgunder, Riesling en Zweigelt.

Het Weinviertel omvat een verscheidenheid aan grond-en wijnsoorten. Dit grootste wijnbouwgebied in het noord-oosten van Oostenrijk is de bakermat van de Grüner Veltliner die op de lössgronden geschakeerde wijnen voortbrengt. Maar dankzij het landklimaat, met invloeden vanuit Pannonië, doen ook Müller-Thürgau, Welschriesling en Blauer Portugieser het hier uitstekend . De droge en om hun fraaie zuren befaamde witte wijnen uit het oostelijke Weinviertel, die ook wel met "Brunnenstrassler" worden aangeduid, genieten tot ver over de grenzen van de regio bekendheid. De Welschriesling en Grüner Veltliner uit de omgeving van Poysdorf worden gewaardeerd voor de bereiding van sekt. De nieuwe geografische herkomstaanduiding in het Weinviertel, DAC, staat voor 'Districtus Austeriae Controlatus'. DAC is een aanduiding voor de hoogste kwaliteit, te vergelijken met de Franse Appellation Controlée.

De Pollerhof - een wijnmakerij als geen ander.

Het wijnhuis der Pollerhof bevindt zich in Röschitz, in het westelijke deel van het Weinviertel, ten zuiden van de stad Retz. Het landgoed beslaat 20 hectare wijngaarden.

Met veel toewijding en liefde houdt de familie Poller zich al sinds de jaren bezig met de productie van wijnen van hoge kwaliteit. 
Erwin Poller is een wijnmaker als geen ander. Creatief, nieuwsgierig en gepassioneerd, Hij brengt de natuur in en op flessen. Hij verrast en provoceert graag. Met respect voor de natuur produceert hij levendige, elegante en creatieve wijnen

Een van zijn projecten is de Hühnergarten, kippen in de wijngaard.
 
Deze kippen worden gekocht van een legbatterij, waar ze anders vergast zouden worden vanwege de afnemende legprestaties. De dieren voelen ze zich zeer thuis in de wijngaard.
Er werden stallen gebouwd, waar de kippen vrij rondlopen en op zichzelf leven in de wijngaard. De stallen zijn verplaatsbaar en uitgerust met een speciale daglichtsensor die 's morgens en' s avonds een kleine aluminium klep opent en sluit.

Erwin:
"Voor zover ik weet is de kip het enige trouwe dier, dat 's avonds zonder problemen terugkeert in de schuur om te slapen. Het graast de hele dag op zoek naar wormen en zaailingen, bemest de grond perfect en legt soms zelfs een ei. (Dat een kip, zoals spreekwoordelijk wordt beweerd, dom is, zou ik absoluut willen weerleggen met mijn eigen ervaring hier - het zijn zeer intelligente en mooie dieren). Helaas vergeten onze kippen vaak een ei te leggen, omdat ze de hele dag iets beters te doen hebben ...
Een beetje graven, wormen zoeken, op warme dagen in de zon liggen..... :-)"

 

Kijk hier voor de website van der Pollerhof.