Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Gager

Mittelburgenland

Bodemgesteldheid: löss, zwarte aarde, zand en leem

Druivenrassen: Blaufränkisch, Blauer Zweigelt, Cabernet Sauvignon en Merlot

Het Blaufränkischland is het centrum van de rode wijnen. Al meer dan 10 jaar mogen Deutschkreuz, Horitschon, Luzmannsburg en Neckenmarkt als synoniem gelden voor het hoge kwaliteitsgehalte van de inheemse rode wijn, dat niet alleen door talrijke privédomeinen maar ook door moderne coöperaties wordt gehandhaafd en voortdurend verder ontwikkeld.

Het familiewijnbedrijf van Gager ligt in het wijndorp Deutschkreutz, in het grootste rode wijngebied van Oostenrijk, het "Blaufränkisch Mittelburgenland", vlakbij de Hongaarse grens. Sinds de jaren 80 mogen ze zich rekenen tot de beste wijnbedrijven van Oostenrijk. De wijnen van Gager vinden gretig aftrek in Oostenrijk zelf en worden naar de wereld geëxporteerd.

Josef en Paula Gager startten met slechts 1,5 ha. wijnstokken, als hobby. Vanwege het steeds grotere succes van de Gagerwijnen besloten ze zich in 1999 alleen nog maar op de wijnbouw toe te leggen. De wijngaarden werden uitgebreid tot de huidige 35 ha, er werd geïnvesteerd in zeer moderne gebouwen en werkwijzen, en dochter Daniela en zoon Horst kwamen het team versterken.

Gager bezit 35 ha. wijngaarden. De bodem bestaat uit diepgelegen, zware zand- en leemgronden. De familie is zich heel erg bewust van het zeer speciale terroir waarover ze beschikken. De kwaliteit van de Gager-wijnen uit zich in volle, stevige en complexe rode wijnen. Met de komst van Horst deden ook nieuwe ideeën over vinificatie hun intrede. Topkwaliteit - voor minder gaan ze niet! De bijnaam van dit gebied ("Blaufränkischland") geeft al aan dat de Blaufränkisch de belangrijkste druivensoort is. Daarnaast zijn de condities ook uitstekend voor Blauer Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah.

Gager richt zich vooral op strenge selektie en verzorging van de druiven in de wijngaard, daar ligt de basis van de kwaliteit van deze wijnen. In de wijnkelder wordt deze kwaliteit verder gekoesterd en uitgebouwd. De Cuvée Quattro is Gagers handelsmerk, en de Cuvée Cablot het vlaggenschip. Sinds september 2003 staat de Blaufränkisch Jewel voor de hoogste kwaliteit van het vakmanschap van Gager. Sinds 2004 worden nog een aantal nieuwe wijnen gemaakt: vader Josef introduceerde de Tycoon, een Cuvée van Cabernet Sauvignon, Blaufränkisch en Tannat, en een 100% Cabernet sauvignon. Debutant Horst maakt Q2, een Cuvée van Zweigelt en Rössler.

Voor meer informatie: www.weingut-gager.at