Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Christ

Wenen

Bodemgesteldheid: leisteen, gravel en löss.

Druivenrassen: Grüner Veltliner, Pinot Blanc en Chardonnay.

Wenen, een stad met 1,6 miljoen inwoners en tevens wijnbouwgebied, heeft 630 wijnproducenten en 180 Heurigen. De meeste daarvan zijn te vinden in het noordwesten van de stad, rond de Kahlenberg. Het meeste van de geproduceerde wijn is bestemd voor de lokale heurigen, maar de verkoop van gebottelde kwaliteitswijn neemt toe.

Ongeveer 400 jaar familietraditie, een wijnbouwfilosofie waarbij zo dicht mogelijk bij de natuur gewerkt wordt en een innovatieve "geest", zijn de hoekstenen die belangrijk zijn voor wijnbouw bij Weingut Christ. Met veel enthousiasme en toewijding worden uitsluitend wijngaarden op de Bisamberg bewerkt. Traditie en innovatie zorgen voor een harmonisch samenspel.

De filosofie van Rainer Christ is een uitdaging voor de architectuur. In de kelder regeert de zwaartekracht. Een Christ pompt niets. Het hele druivenmateriaal en de most worden met behulp van de zwaartekracht "getransporteerd". Vijf klimaatzones zorgen voor optimale rijpingsmogelijkheden. Een mix van traditionele en moderne opvoedingsmogelijkheden staat ter beschikking. De "klassische" vinificatie in grote houten vaten wordt zowel door edelstaaltanks als door barriques aangevuld, en biedt daarmee een zo groot mogelijke individualiteit qua opvoeding voor elke soort en van elke wijngaard.

Bodem, wijngaard en klimaat zijn op de Bisamberg alsof het geschapen is voor de wijnbouw. De geologische veelzijdigheid is uniek: van alluviale, uit de ijstijd afkomstige "Terrassenschotter" op kalksteen dooraderd met schelpen, tot löss- en leisteen. Deze grote rijkdom in verscheidenheid van bodemopbouw en wijngaard verklaard ook de traditionele en grote varieteit van druivenrassen op de Bisamberg.

Meer informatie op www.weingut-christ.at