Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Böheim

Carnuntum 890 ha

Bodemgesteldheid: zand, leem, gravel en löss.

Druivenrassen: Grüner Veltliner, in mindere mate Zweigelt en Blaufrankisch.

Bekend vanwege de overblijfselen van een Romeinse legerplaats die hier was gevestigd. Diepe gronden, de invloed van de Neusiedlersee en de koele wind van de Donauvlakte, maar met name de invloed van een nieuwe generatie wijnmakers hebben dit wijnbouwgebied een nieuwe impuls gegeven. Met name de rode wijnen van de Zweigelt, Blaufrankisch en Cabernet, met hun sterke fruit en rijpe tannines, zijn vaak monumentaal.

"Wie niet geniet, is niet te genieten" (Konstantin Wecker) en "genot en goede smaak, zijn parameters van onze wijncultuur" zijn uitspraken die veelvuldig door Johann Böheim gebezigd worden. De familie Böheim is al sinds vele generaties nauw verbonden met de wijnbouw. De weg van Johann Böheim was vanaf zijn geboorte al voorbestemd. Samen met zijn vrouw Andrea bestiert hij het wijngoed in Arbesthal, één van de bekoorlijkste plaatsen in Carnuntum.

`Prachtig ongecompliceerd´ is het handelsmerk van de Böheims en hun wijnen.

Dichtheid en fruit vindt men in de rode wijn Cuvée Stuhlwerker (Zweigelt, Merlot, Syrah) en Cuvée Esprit (Zweigelt, Blaufränkisch). Fluwelige tonen ontmoeten frisse besjes in de Rosé (Zweigelt, Merlot). En het delicate exotische vind men in de lichte Veltliner & Friends, lekker op een zomerse dag. De produktie van Böheim beslaat ongeveer 100.000 flessen per jaar. De ene helft van het 15 hectare grote wijngaard wordt gebruikt voor de blauwe rassen: Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot, Blaufränkisch, en Syrah. De andere helft voor de witte rassen: Grüner Veltliner en Chardonnay. Zowel voor de witte wijnen als ook voor de rode zijn de klimatologische omstandigheden van het Arbesthaler heuvelland perfect.

Johann Böheim over zijn wijnen: "Over het oeuvre van onze wijnen laten we u liever zelf oordelen. Daarom: ruik, proef en geniet er van. Wij willen uw smaakpapillen in ieder geval niet overbelasten. Juist daarom willen wij ons niet anders voordoen dan we zijn. Onze wijnen moeten overtuigen, zich in het glas ontplooien, eerlijk en ongecompliceerd. Pas dan kunnen we u met een goed geweten zuivere wijn schenken.".

Dochter Stefanie werkt inmiddels ook volop mee in het bedrijf, en is een van de veelbelovende jonge Winzer in Carnunthum. Ze combineert een frisse kijk op wijnmaken met kennis en liefde voor de tradities. Haar eerste wijn, een prachtige houtgelagerde Weissburgunder, belooft veel goeds voor de toekomst.

Meer informatie op www.gut-boeheim.at