Proeverijen

proeverijen

Meten is weten, zien is geloven, en proeven is...

Naar de proeverijen!

Winkel

winkel

Goede wijn behoeft geen krans, alleen een goed gezelschap.

Online bestellen

Weingut Familie Bauer

Wagram 2.730 ha

Bodemgesteldheid: diepe lössgrond.

Druivenrassen: Grüner Veltliner, Pinot Blanc, en de oud-Oostenrijkse varieteiten Frühroter Veltliner en Roter Veltliner Aan de oevers van de Donau tussen Krems en Wenen wordt een indrukwekkende verscheidenheid aan wijnen tot ontwikkeling gebracht: van karakteristieke Grüner Veltliners tot op zichzelf staande rode wijnen en Eiswein. De oudste wijnbouwschool is hier in de gemeente Klosterneuburg gevestigd.

Het wijngoed van de familie Bauer ligt in de gemeente Grossriedenthal, in het wijnbouwgebied de Wagram. De geschiedenis van deze familie gaat terug tot 1794. Josef Bauer jr. heeft zich geconformeerd aan de natuurlijke wijnbouw. Zijn filosofie is dat dit op de lange duur de vruchtbaarheid van de bodem versterkt, de weerstand van de druiven tegen ziektes vergroot, en zo ook optimale omstandigheden creëert voor nieuwe aanplant. De druiven moeten hun eigen typische kenmerken behouden. De oogst is handmatig, waarbij een strenge selectie wordt toegepast om zo alleen de gezonde druiven te behouden. Want, zoals Josef het zelf uitdrukt, de druiven moeten 'ohne Einbuße am Ende als "flüssiges Erlebnis" im Glas der Weinfreundinnen und -freunde landen'.

De wijngaarden Bassgeigenberg, Goldberg en Hinternberg omvatten totaal 15 ha. Voor 65% zijn ze beplant met de witte druivensoorten Grüner Veltliner, Riesling, Chardonnay, Roter Veltliner, Weißburgunder en Silvaner, en voor 35% met de blauwe soorten Zweigelt en Blauburgunder. Tot de premiumwijn behoren bijvoorbeeld de Grüner Veltliner Hinternberg, de Grüner Veltliner Goldberg, de Riesling Goldberg en de Pinot Blanc Goldberg. Ook worden regelmatig Predikaatswijnen gemaakt zoals Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein. De specialiteit van Bauer is een rode Eiswein van de Blauburgunder.

Sinds 2015 is Bauer biologisch gecertificeerd.

Meer informatie op www.familiebauer.at